de sigaar

 

 

Allure & ambiance van een authentiek Brussels Grand Café

Café De Sigaar is gevestigd op een unieke locatie: aan de Hoge der A, hartje stad Groningen. Alleen al het interieur is een bezoekje waard! Diverse stijlen en unieke objecten uit heel Europa. Over elk detail is nagedacht. De schilderijen van Olga Wiese zijn speciaal voor De Sigaar vervaardigd. Dit geldt ook voor het glas in lood is speciaal

 

Een uniek terras aan het water

 

Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het riante terras aan de mooiste gracht van Groningen met uitzicht op de oude schepen en de boten die langs varen en 's avonds romantisch borrelen onder de verlichte bomen.

 

 

 

 

eten drinken

drinks

 

Kwaliteit, duurzaamheid & fair trade

De uitgangspunten van De Sigaar zijn: kwaliteit, duurzaamheid en fair trade. De Sigaar biedt naast een groot assortiment dranken en een varieteit aan fairtrade koffie- en theespecialiteiten, weekspecials en verrassende lekkernijen. Al onze gerechten worden met de beste ingrediënten dagvers bereid. 

 

Bekijk de menukaart hier

 

 

 

 

 

 

 

interieur

 

 

Alleen al het interieur is een bezoekje waard!

Het concept en de inrichting zijn van de hand van Koos Huizinga, bedenker en uitbater van onder andere De Drie Gezusters, Café de Wolthoorn en Café de Sleutel, en Wijnand van Smeden van Beauvast. Stijlen en unieke objecten uit heel Europa: over elk detail is nagedacht. Het glas in lood is speciaal voor De Sigaar vervaardigd. Dit geldt ook voor de schilderijen van Olga Wiese.  

 

 

Internationale allure

 

Voor de inrichting van De Sigaar is heel Europa doorkruist. Zo zijn de hanglampen van Fortuny uit Venetië, het roze marmeren barblad is afkomstig uit Italië en het imposante barmeubel werd in Belgie gevonden. De in het oog springende stoelen zijn een gerestaureerde versie van het Oostenrijkse meubelhuis Thonet. Uit Frankrijk komen de authentieke bistrotafels. De enorme kroonluchter heeft jarenlang in het beroemde kunstenaarshotel Schiller aan het Rembrandtplein in Amsterdam gehangen. Het schuine dak van glas in lood en de vierkante plafonnière brengen een diffuus licht in het café. Deze objecten zijn speciaal ontworpen voor De Sigaar en gemaakt door de firma Ballast & Bonekamp uit Groningen.